• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Posna čorba od sočiva

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Mirisna i zasitna, priprema se brzo!

Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/travellinglight

Predstavljamo vam recept za posnu čorbu od sočiva, koju možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i malo ulja za pripremu hrane.

Sastojci:

500 grama sočiva

Dve šargarepe

Dva crna luka

Dva veća krompira

Konzerva paradajza pelata

Litar supe od povrtne kocke

Mleveni kim

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Sočivo bi trebalo potopiti, a zatim tu vodu prosuti. U većoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk. Dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, i pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte krompir seckan na kockice, zatim dve kašičice mlevenog kima, koji će čorbi dati zanimljivu aromu i ukus. Umešajte usitnjeni pelat, a zatim polako dolijte supu. Posolite i pobiberite, i pustite da krčka sve dok sočivo ne postane mekano. Po želji, čorbu možete malo i ispasirati, ili je servirati odmah.

Kako vi pripremate sočivo? Recite nam u komentarima!

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Saveta

Ja pravim tzv. Svetogorsko sočivo: Uveče se sočivo potopi, ujutru se ispere i nalije vodom i pusti da provri, pa i tu vodu bacim. Zatim se nalije toplom vodom i doda: jedan luk ili praziluk, 10 čenova belog luka, 10 maslina, malo maslinovog ulja, 10 zrna bibera, povrtna kocka za supu, kašika suvog groždja. Na pola kuvanja, doda se čaša belog vina i origano. Po originalnom receptu, može da se doda i kašika meda.

Budalanakv2

Hehe to je jedna turska čorba, zove se ezogelin 😁 ja sam expert u mediteranskoj I blisko-istočnoj kuhinji, mene ne možete prevariti 😁 ko posti preporučujem da prelistaju preko neta turske recepte sa zelenim i crvenim sočivima, ima ih baš puno. Možete u čorbe staviti i leblebije kuvane, leblebije su jako korisne. Takođe, možete jesti i dosta jela od bulgura i kus-kusa, biće zdravija zamena pirinču. 👍

special-image

PRODAVNICA

TAMPON ZONA

HOROSKOP

Odličan vođa i organizator, s tim što nije uvek spreman da vidi sopstvene greške. Misli da sve radi najbolje. Ugled...

Vredna i odgovorna osoba, ništa ne ostavlja za sutra. Bik je uvek spreman da sasluša mišljenje kolega i nadređenih,...

Blizanac ima dva lica: svetu pokazuje lepše, naglas govori ono što drugi žele da čuju, dok je u glavi i srcu,...

Naizgled hiroviti, a zapravo posvećeni i studiozni u svemu što rade. Dobro procenjuju druge ljude, pa ako Vas ne...

Device su sklone perfekcionizmu u svemu. Vole da je sve na svom mestu, da sve ide po planu, ne podnose haos i...

Vaga, kao jedini predmet u Zodijaku, meri sve što može, ali im je najbitniji balans, sklad, mir u kući. Ne...

Kontradiktorni su u svemu. Život i vole i mrze. Nemojte im naređivati, osim ako ne želite da ih oterate. Neće vas...

Ono što odlikuje svakog Strelca je smisao za humor. Oni su uvek veseli, zanimljivi, najglasniji u društvu. Imaju...

Jarčevi nikada ne odustaju. Karijeristi. Autoriteti. Oni su dobri organizatori, ali često teški i sebi i drugima....

Neobični, drugačiji, misle da su uvek na vrhu sveta. Impulsivni su, ali dobri prijatelji, pre svega savetnici....

Sanjari, imaju svoj tihi svet. Retko ko ih stvarno poznaje. Uglavnom su religiozni. Znak Ribe je znak noći, snova i...

Lav obožava da bude u centru pažnje. Ne voli kad mu se naređuje, ali ni kada ga pitate za novčano stanje. I ne...

KOLUMNE

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader