Predstavljamo vam recept za posnu čorbu od sočiva, koju možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i malo ulja za pripremu hrane.

Sastojci:

500 grama sočiva

Dve šargarepe

Dva crna luka

Dva veća krompira

Konzerva paradajza pelata

Litar supe od povrtne kocke

Mleveni kim

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Sočivo bi trebalo potopiti, a zatim tu vodu prosuti. U većoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno seckan luk. Dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, i pržite dok luk ne postane staklast. Dodajte krompir seckan na kockice, zatim dve kašičice mlevenog kima, koji će čorbi dati zanimljivu aromu i ukus. Umešajte usitnjeni pelat, a zatim polako dolijte supu. Posolite i pobiberite, i pustite da krčka sve dok sočivo ne postane mekano. Po želji, čorbu možete malo i ispasirati, ili je servirati odmah.

Kako vi pripremate sočivo? Recite nam u komentarima!