Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

Dve konzerve tunjevine u salamuri

Dve kašike senfa

Četiri krompira

Dva mlada luka

Pola limuna

Sveži peršun

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. Tunjevinu dobro ocedite, mladi luk isecite na tanke kolutiće.

Obareni krompir izgnječite, tako da dobijete pire u kojem se još uvek razaznaju komadići krompira, ne mora biti potpuno gladak. Umešajte tunjevinu, senf, luk, kašiku soka limuna i narendanu koricu. Začinite smesu solju i biberom, formirajte lopte željene veličine, i spljoštite ih tako da dobijete bucmaste pljeskavice.

Propržite ih na maslinovom ulju, a pošto su svi sastojci kuvani, potrebno je samo da dobiju zlatnu boju sa obe strane. Pažljivo ih prevrćite u tiganju, pošto je u pitanju posna smesa bez jaja i neće biti čvrsta kao inače. Servirajte uz svežu salatu.

Kako vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Recite nam u komentarima!