Predstavljamo vam recept za posnu čorbicu od karfiola, sa mirisnim začinima. Ne sadrži namirnice životinjskog porekla, i možete je pripremiti u danima kada je dozvoljeno koristiti ulje u pripremi hrane.

Sastojci:

Glavica karfiola

Četiri krompira

Dve glavice crnog luka

Tri čena belog luka

Litar povrtne supe od kocke

Kari u prahu

Tucana ljuta paprika

So, biber

Maslinovo ulje

Priprema:

Uključite rernu na 200 stepeni. Karfiol očistite, razdvojite na cvetove, ubacite u pleh i pecite dok lepo ne porumeni i postane mekan. U međuvremenu, izdinstajte na maslinovom ulju sitno seckani crni luk, krompir oljuštite i isecite na kockice.

Luku dodajte seckani beli luk, zatim začine - kašičicu karija, prstohvat ljute paprike. Nalijte sa oko dva decilitra supe, a zatim dodajte krompir i pustite da proključa. Ulijte ostatak supe i dodajte pečeni karfiol.

Kada se krompir skuva, čorbicu usitnite u blenderu do željene gustine, i začinite solju i biberom.

Kako vi pripremate karfiol? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za posnu čorbicu od sočiva.