Krompir je jedna od namirnica koju najčešće jedemo, posebno kada se posti, a evo još jednog sjajnog načina kako možete da ga pripremite.

Sastojci:

Dva veća krompira

50 grama pirinča

Dve kašičice mlevene paprike

Tri decilitra supe od povrća

250 grama kuvane boranije

Pola crvene paprike

Čen belog luka

Priprema:

Krompire dobro operite, bocnite ih viljuškom na nekoliko mesta i cele ih stavite u rernu na 200 stepeni, oko 40 minuta, da omekšaju. Proverite viljuškom da li su dovoljno mekani pre nego što ih izvadite.

U međuvremenu, u supu od povrća dodajte pirinač i sitno iseckanu papriku, pa kuvajte. Nešto kasnije dodajte i mlevenu papriku i kuvajte na srednjoj jačini rignle oko pola sata. Zatim dodajte i boraniju, pa kuvajte još oko pet minuta.

Krompire isecite na polovine, a zatim kašikom izvadite središnji deo, izgnječite ga i dodajte u šerpu sa povrćem. Polovine krompira punite mešavinom povrća i pirinča, poređajte na pleh i zapecite u rerni.

Naravno, krompir možete da punite povrćem po svojoj želji, pa možete da dodate i brokoli, šargarepu, grašak... 

Kako vi spremate punjeni krompir? Pišite nam u komentarima!