U ove kolače ne idu ni jaja, ni mleko ni puter, a toliko su ukusni da ćete ih praviti i kad se post završi.
Sastojci:
Suvi
200 grama brašna
Tri kašike kakao praha
130 grama šećera
Kašičica sode-bikarbone
Pola kašičice soli
Tečni
Kašičica belog sirćeta
Kašičica ekstrakta vanile
Pet kašika ulja
Šolja vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a u pleh za projice stavite papirne korpice.
U većoj činiji pomešajte sve suve sastojke (brašno, kakao, šećer, sodu-bikarbonu i so). Zatim napravite dva mala "udubljenja" i jedno veće, i sipajte sirće, ekstrakt vanile i ulje, a zatim sve prelijte vodom.
Mutite mikserom dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Sipajte smesu u kalup za projice, otprilike do ¾, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite između 15 i 20 minuta.
Bocnite mafine povremeno čačkalicom, gotovi su kad čačkalicu izvučete potpuno čistu. Zatim ih izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohlade, pospite kakaom ili šećerom u prahu i uživajte.
Imate li vi neki dobar recept za posne kolače?
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte