Ako postite, evo ideje za ukusan ručak koji se brzo sprema.
Sastojci:
Kilogram tikvica
Četiri krupnija paradajza
Tri vezice mladog crnog luka
Dva čena belog luka
Peršun i mirođija
Četiri kašike brašna
Dve šoljice ulja
Soli po ukusu
Priprema:
Luk sitno iseckajte (i perca) i izdinstajte na šoljici ulja. Dva paradajza oljuštite i isecite na kockice, peršunov list iseckajte, pa prodinstajte i to, a zatim sve sipajte u vatrostalnu posudu.
Tikvice očistite, isecite na kolutove, posolite i uvaljajte u brašno, pa ih poređajte preko dinstanog paradajza.
Na ostatku ulja propržite sitno iseckan beli luk, dodajte dve kašike brašna i propržite još malo. Zatim dolijte šolju vode, malo soli, preostali paradajz, oljušten i iseckan na kockice, i prokuvajte sve zajedno, da se malo zgusne. Prelijte preko tikvica, i pecite u rerni na slabijoj temperaturi. Pred kraj pečenja, pospite mirođijom i ostatkom seckanog peršuna.
Ako imate neki dobar postan recept, pišite nam u komentarima.
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte