Odličan recept za testeninu sa piletinom i pečurkama. Za promenu, nije vam potrebno belo meso.

Sastojci:

4 čena belog luka, sitno iseckana

4 bataka sa karabatacima

200 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

3 paradajza

Dve kašike brašna

Šolja paradajz pelata

Šolja pileće supe (iz kocke)

400 grama testenine

Ulje

Biber

Suvi začin

Priprema:

Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi, ispecite batake i karabatake. Izvadite meso, u istu šerpu stavite luk i pečurke pa izdinstajte. Dodajte dve kašike brašna,suvi začin i biber po ukusu, i dobro promešajte.

Iz piletine izvadite kosti i iseckajte meso na kockice.

Dolijte supu, pelat, paradajz isečen na kockice i piletinu, i kuvajte dok se ne zgusne.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, služite toplo.

Kako vi spremate piletinu? Ako imate neki dobar recept, pišite nam u komentarima.