Brzo i lako - ukusna posna večera na stolu!

Sastojci:

Kilogram i po krompira, očišćenog i narendanog na krupno rende

Tri glavice crnog luka, sitno naseckane

800 grama kora za gibanicu

200 mililitara ulja

200 mililitara vode

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Na ulju izdinstajte luk, pa ga pomešajte sa krompirom. Posolite, pobiberite pa promešajte ponovo.

U pleh stavite papir za pečenje, a rernu zagrejte na 220 stepeni.

Složite tri kore, prskajući svaku uljem, pa ih filujte nadevom od luka i krompira, savijte pa ređajte u pleh.

Složenu pitu pecite desetak minuta, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još oko pola sata. Vrelu pitu prelijte mešavinom ostatka ulja i ključale posoljene vode, pa vratite u rernu da upije tečnost.

Gotovu pitu izvadite, pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohladi.

Imate li vi neki dobar recept za posne pite? Pišite nam!