Brzo i lako - ukusna posna večera na stolu!
Sastojci:
Kilogram i po krompira, očišćenog i narendanog na krupno rende
Tri glavice crnog luka, sitno naseckane
800 grama kora za gibanicu
200 mililitara ulja
200 mililitara vode
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Na ulju izdinstajte luk, pa ga pomešajte sa krompirom. Posolite, pobiberite pa promešajte ponovo.
U pleh stavite papir za pečenje, a rernu zagrejte na 220 stepeni.
Složite tri kore, prskajući svaku uljem, pa ih filujte nadevom od luka i krompira, savijte pa ređajte u pleh.
Složenu pitu pecite desetak minuta, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još oko pola sata. Vrelu pitu prelijte mešavinom ostatka ulja i ključale posoljene vode, pa vratite u rernu da upije tečnost.
Gotovu pitu izvadite, pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohladi.
Imate li vi neki dobar recept za posne pite? Pišite nam!
Partizanov poziv za plej-of Evrolige! Željku se isplatilo čekanje, dobio je igrača za velika dela
Drama sezone u ABA ligi, Zvezda i Partizan pali sa vrha: Lider se u Železniku vratio iz mrtvih i pobedio!
"Kakva trica Dejana Davidovca": Hrvatski komentator u transu zbog Zvezdinog koša za pobedu protiv Barse
Ovaj menjač plaši i iskusne vozače, mnogi ne znaju koliko je moćan: DSG je hirurški precizan, smanjuje potrošnju goriva
Šta je "Muzej 78?": Partizan podržao akciju, da se ovo nikada ne zaboravi!