Brzo i lako - ukusna posna večera na stolu!
Sastojci:
Kilogram i po krompira, očišćenog i narendanog na krupno rende
Tri glavice crnog luka, sitno naseckane
800 grama kora za gibanicu
200 mililitara ulja
200 mililitara vode
Soli i bibera po ukusu
Priprema:
Na ulju izdinstajte luk, pa ga pomešajte sa krompirom. Posolite, pobiberite pa promešajte ponovo.
U pleh stavite papir za pečenje, a rernu zagrejte na 220 stepeni.
Složite tri kore, prskajući svaku uljem, pa ih filujte nadevom od luka i krompira, savijte pa ređajte u pleh.
Složenu pitu pecite desetak minuta, pa smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite još oko pola sata. Vrelu pitu prelijte mešavinom ostatka ulja i ključale posoljene vode, pa vratite u rernu da upije tečnost.
Gotovu pitu izvadite, pokrijte čistom krpom i ostavite da se malo ohladi.
Imate li vi neki dobar recept za posne pite? Pišite nam!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija