Ovaj kremasti čizkejk odličan je za sve one koji vole takve, kremaste, čokoladne poslastice.

Sastojci:

200 grama krem sira

Dva žumanca

75 grama šećera u prahu

200 grama tamne čokolade

175 grama putera

150 grama belog šećera

120 grama smeđeg šećera

130 grama brašna

Tri jaja

Priprema:

Umutite krem sir, šećer u prahu i žumanca, da dobijete glatku, kremastu teksturu i ostavite je sa strane.

Zagrejte rernu na 170 stepeni i obložite pleh papirom a pečenje.

Na pari rastopite čokoladu sa puterom uz povremeno mešanje. Kada skinete sa šporeta, dodajte beli i smeđi šećer i izmešajte da se sjedine, pa ostavite da se malo ohladi.

Dodajte, brašno i jaja, dobro izmešajte i zatim ovu smesu nalijte u pleh. Odozgo nasumično rasporedite po kašičicu smese koju ste napravili od krem sira, a zatim kašičicom "izmešajte" smese po vrhu, da napravite šare nepravilnog oblika.

Pecite čizkejk između 35 i 40 minuta, ostavite da se ohladi, isecite i poslužite.

Koji je vaš omiljeni čizkejk? Pišite nam u komentarima!