Kesadilje su meksički specijalitet čiji su neizostavni sastojci sir i tortilje, ali i meso, povrće, začini. Evo kako da ih pripremite kod kuće.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Jedna sveža crvena paprika
Veća glavica crnog luka
Malo soli
Malo bibera
450 grama belog pilećeg mesa
Kašičica čilija u prahu
Kašičica kurkume
Četiri tortilje
400 grama čedar sira
Priprema:
U veći tiganj za vatri srednje jačine zagrejte kašiku maslinovog ulja. Propržite papriku iseckanu na kockice i sitno iseckan luk, dodajte malo bibera i soli. Pržite dok ne omekša, oko pet minuta, pa prebacite na tanjir i ostavite sa strane.
Preostalo maslinovo ulje zagrejte u istom tiganju, na vatri srednje jačine. Dodajte piletinu isečenu na trake, čili i kurkumu, malo soli i bibera. Povremeno mešajte i pržite dok piletina ne bude gotova. Prebacite na tanjir na koji ste stavili papriku i luk.
Stavite malo rendanog sira na polovinu tiganja, zatim odozgo stavite tortilju. Na polovinu tortilje koja se nalazi na siru stavite još malo sira, isprženu piletinu, papriku i luk. Presavijte je na pola i pržite još malo dok se sir ne istopi. Dodajte još malo sira na drugu polovinu tiganja, a zatim okrenite tortilju, tako da je ona strana na koju ste malopre stavili sir sada okrenuta na gore. Dakle, poenta je da sa obe strane tortilje imate istopljeni sir.
Kada se sav sir istopi, izvadite tortilju iz tiganja i isecite je na trouglove. Postupak ponovite sa preostalim sastojcima.
Kako vi spremate kesadilje? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji