Evo kako da napravite sjajnu, mekanu pitu sa piletinom i povrćem. 

Sastojci:

450 grama pilećeg belog mesa

Jedna veća šargarepa

Šolja smrznutog graška

Šolja smrznutog celera (iseckanog na sitne komade)

75 grama putera

Trećina glavice crnog luka

40 grama brašna

Pola kašičice soli

Malo bibera

Šolja vode u kojoj je kuvana piletina

160 mililitara mleka

Dva pakovanja smrznutog testa

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. U dublju šerpu stavite piletinu, šargarepu, grašak i celer. Nalijte vodom i ostavite da ključa oko 15 minuta, a zatim sklonite sa vatre i ocedite. Od vode u kojoj je kuvana piletina sa povrćem ostavite šolju sa strane.

U tiganj stavite puter, pa dodajte luk i propržite da omekša i postane staklast. Dodajte brašno, so i biber. Polako dodajte šolju vode koju ste ostavili, i mleko. Mešajte i kuvajte na vatri srednje jačine dok se ne zgusne.

Na pleh stavite jedno pakovanje smrznutog testa, odozgo stavite piletinu i povrće, prelijte mešavinom sa mlekom, pa odozgo stavite i drugo pakovanje testa i rukama pritisnite ivice, kako se nadev ne bi izlio.

Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 do 35 minuta ili dok testo ne dobije braonkastu boju. Ostavite pitu da se ohladi desetak minuta, pa je poslužite.

Da li i vi imate neki dobar recept za pitu sa piletinom? Pišite nam u komentarima!