Pljeskavice od ribe ne zahtevaju baš mnogo truda, a posao koji će vam verovatno oduzeti najviše vremena je čišćenje ribe i odvajanje kostiju.

Sastojci:

Kilogram oslića (ili neke druge ribe, po želji)

Dve šargrepe

Dva krompira

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Malo peršuna

Kašika suvog začina

Malo mlevene paprike

Malo bibera

Brašno (po potrebi)

Ulje za prženje

Priprema:

Oljuštite šargarepu i krompir i cele ih skuvajte u slanoj vodi. Zatim dodajte očišćenu ribu i kuvajte dok ne omekša.

Ocedite vodu, odvojite kosti ribe, pa zajedno sa povrćem sameljite na mašini za meso. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, biber, suvi začin, peršun, mlevenu papriku, so.

Sve sastojke dobro izmešajte, oblikujte rukama pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju.

Kako vi spremate riblje pljeskavice? Pišite nam u komentarima!