Riblje pljeskavice pljeskavice od ribe recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Posni recept: Riblje pljeskavice

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Odličan ručak ili večera za dane kada postite...

Izvor: Guliver/Getty Images/izzzy71

Pljeskavice od ribe ne zahtevaju baš mnogo truda, a posao koji će vam verovatno oduzeti najviše vremena je čišćenje ribe i odvajanje kostiju.

Sastojci:

Kilogram oslića (ili neke druge ribe, po želji)

Dve šargrepe

Dva krompira

Glavica crnog luka

Dva čena belog luka

Malo peršuna

Kašika suvog začina

Malo mlevene paprike

Malo bibera

Brašno (po potrebi)

Ulje za prženje

Priprema:

Oljuštite šargarepu i krompir i cele ih skuvajte u slanoj vodi. Zatim dodajte očišćenu ribu i kuvajte dok ne omekša.

Ocedite vodu, odvojite kosti ribe, pa zajedno sa povrćem sameljite na mašini za meso. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, biber, suvi začin, peršun, mlevenu papriku, so.

Sve sastojke dobro izmešajte, oblikujte rukama pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju.

Kako vi spremate riblje pljeskavice? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader