Pljeskavice od ribe ne zahtevaju baš mnogo truda, a posao koji će vam verovatno oduzeti najviše vremena je čišćenje ribe i odvajanje kostiju.
Sastojci:
Kilogram oslića (ili neke druge ribe, po želji)
Dve šargrepe
Dva krompira
Glavica crnog luka
Dva čena belog luka
Malo peršuna
Kašika suvog začina
Malo mlevene paprike
Malo bibera
Brašno (po potrebi)
Ulje za prženje
Priprema:
Oljuštite šargarepu i krompir i cele ih skuvajte u slanoj vodi. Zatim dodajte očišćenu ribu i kuvajte dok ne omekša.
Ocedite vodu, odvojite kosti ribe, pa zajedno sa povrćem sameljite na mašini za meso. Dodajte sitno iseckan crni i beli luk, biber, suvi začin, peršun, mlevenu papriku, so.
Sve sastojke dobro izmešajte, oblikujte rukama pljeskavice, uvaljajte ih u brašno i pržite na vrelom ulju.
Kako vi spremate riblje pljeskavice? Pišite nam u komentarima!
Partizanova kriza traje, nova drama i šesti poraz u nizu: Ledej i Mirotić utišali punu Arenu
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Srbija izbegla poraz i poslednje mesto: Protiv Danske igramo za četvrtfinale Lige nacija!
Partizan na dnu Evrolige, tužan pogled na tabelu: Crno-beli su u najgoroj formi, zakucani na začelje!