Mafini su veoma popularni kolači širom sveta, a možete da ih napravite i u slanoj varijanti. Evo jednog takvog recepta.

Sastojci:

Dve šolje brašna

Dve kašičice praška za pecivo

Pola kašičice sode bikarbone

Četvrtina kašičice soli

Kašičica šećera

Šolja rendanog čedar sira (ili nekog drugog topljivog sira)

Pola šolje svežeg peršuna

Jedno veće jaje

Dve kašike ulja

Šolja i po mleka

Priprema:

U veću posudu pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, biber i šećer, pa dobro izmešajte. Zatim dodajte rendani čedar sir i izmešajte.

U smesu zatim dodajte jaje, ulje i mleko, peršun, pa mešajte dok se sve ne sjedini.

Kalup za mafine namažite uljem i nalijte smesu. Pecite oko 25 do 30 minuta.