Reč je o jevrejskom specijalitetu koji se često sprema za Hanuku, a koji nazivaju Latke. Veoma je ukusan i spremaćete ga stalno kada ga jednom probate!
Sastojci:
Manja glavica crnog luka
Čen-dva belog luka
Tri veća krompira
30 grama brašna
Kašičica soli
Dva veća jaja
Ulje za prženje
Priprema:
Iseckajte veoma sitno crni i beli luk, pa ostavite sa strane. Krompir izrendajte, pa ga stavite u ubrus i iscedite.
Narendani krompir pomešajte sa drnim i velim lukom, pa dodajte brašno, so i jaja i dobro izmešajte.
Sipajte ulje u tiganj, zagrejte da bude vrelo, pa kašikom izvadite smesu od krompira i stavite na vrelo ulje. Odozgo malo pritisnite kašikom da se spljošti. Pecite dok ne postane braonkasto, pa okrenite sa druge strane.
Gotove "pljeskavice" vadite na tanjir na koji ste stavili ubrus, da bi malo ocedile.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Janis nacrtao, četiri heroja donela pobedu: Kad je srce kao planina, a Deda na terenu - Barsa nema šanse!
Partizanov poziv za plej-of Evrolige! Željku se isplatilo čekanje, dobio je igrača za velika dela
Drama sezone u ABA ligi, Zvezda i Partizan pali sa vrha: Lider se u Železniku vratio iz mrtvih i pobedio!
"Kakva trica Dejana Davidovca": Hrvatski komentator u transu zbog Zvezdinog koša za pobedu protiv Barse
Ovaj menjač plaši i iskusne vozače, mnogi ne znaju koliko je moćan: DSG je hirurški precizan, smanjuje potrošnju goriva