Reč je o jevrejskom specijalitetu koji se često sprema za Hanuku, a koji nazivaju Latke. Veoma je ukusan i spremaćete ga stalno kada ga jednom probate!

Sastojci:

Manja glavica crnog luka

Čen-dva belog luka

Tri veća krompira

30 grama brašna

Kašičica soli

Dva veća jaja

Ulje za prženje

Priprema:

Iseckajte veoma sitno crni i beli luk, pa ostavite sa strane. Krompir izrendajte, pa ga stavite u ubrus i iscedite.

Narendani krompir pomešajte sa drnim i velim lukom, pa dodajte brašno, so i jaja i dobro izmešajte.

Sipajte ulje u tiganj, zagrejte da bude vrelo, pa kašikom izvadite smesu od krompira i stavite na vrelo ulje. Odozgo malo pritisnite kašikom da se spljošti. Pecite dok ne postane braonkasto, pa okrenite sa druge strane.

Gotove "pljeskavice" vadite na tanjir na koji ste stavili ubrus, da bi malo ocedile.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!