U Srbiji se tikvice najčešće jedu pohovane ili punjene, ali mogu biti i sjajne u salati – probajte i uverite se!
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Pola kašičice rendane kore limuna
Kašika limunovog soka
Pola kašičice soli
Malo bibera
Tri zelene tikvice srednje veličine
50 grama feta sira
Priprema:
Za preliv u manjoj posudi pomešajte maslinovog ulje, rendanu koru limuna, limunov sok, so i biber.
Tikvicu oljuštite, a zatim je isecite dužinom na veoma tanke listove i poređajte na tanjir ili u neku posudu. Odozgo nalijte preliv, promešajte, a zatim odozgo stavite sir.
Imate li i vi neki dobar recept sa tikvicama? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina