Kolač sa borovnicama pravi se oko sat vremena, a onda možete da uživate u savršenom ukusu!

Sastojci:

115 grama putera, na sobnoj temperaturi

130 grama šećera

Dva veća jaja

Korica jednog limuna

Jedna i po kašičica ekstrakta vanile

70 grama fino mlevenog kukuruznog brašna

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

350 grama brašna, plus dve kašike

120 grama grčkog jogurta

Dve šolje borovnica, opranih i osušenih

Kašika soka od limuna

Za glazuru

180 grama šećera u prahu

Dve kašike soka od limuna

Slatka pavlaka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

U okrugli pleh prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.

U činiji miksirajte šećer i puter dok ne dobijete vazdušastu smesu, oko pet minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksirajući sve vreme, a onda i limunovu koricu i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok se smesa ne ujednači.

Zatim dodajte kukuruzno brašno, so, i obično brašno, postepeno, da se ne naprave grudvice, a zatim i grčki jogurt, pa miksirajte da se sve lepo sjedini.

U drugu činiju stavite borovnice, sok od limuna i dve kašike brašna.

Smesu za kolač sipajte u pleh, i poravnajte da se lepo razlije, a zatim odozgo stavite borovnice, tako da pokriju celu površinu.

Pecite oko 50 minuta, ili dok čačkalica iz sredine ne izađe suva. Ostavite kolač da se ohladi, pa ga izvadite iz pleha.

Preliv napravite tako što ćete pomešati šećer u prahu, sok od limuna i slatku pavlaku, pa kad se kolač ohladi, ukrasite ga i služite.

Imate li vi neki dobar recept za kolač sa voćem?