Kolač sa borovnicama pravi se oko sat vremena, a onda možete da uživate u savršenom ukusu!
Sastojci:
115 grama putera, na sobnoj temperaturi
130 grama šećera
Dva veća jaja
Korica jednog limuna
Jedna i po kašičica ekstrakta vanile
70 grama fino mlevenog kukuruznog brašna
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
350 grama brašna, plus dve kašike
120 grama grčkog jogurta
Dve šolje borovnica, opranih i osušenih
Kašika soka od limuna
Za glazuru
180 grama šećera u prahu
Dve kašike soka od limuna
Slatka pavlaka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.
U okrugli pleh prečnika dvadesetak centimetara stavite papir za pečenje.
U činiji miksirajte šećer i puter dok ne dobijete vazdušastu smesu, oko pet minuta. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksirajući sve vreme, a onda i limunovu koricu i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok se smesa ne ujednači.
Zatim dodajte kukuruzno brašno, so, i obično brašno, postepeno, da se ne naprave grudvice, a zatim i grčki jogurt, pa miksirajte da se sve lepo sjedini.
U drugu činiju stavite borovnice, sok od limuna i dve kašike brašna.
Smesu za kolač sipajte u pleh, i poravnajte da se lepo razlije, a zatim odozgo stavite borovnice, tako da pokriju celu površinu.
Pecite oko 50 minuta, ili dok čačkalica iz sredine ne izađe suva. Ostavite kolač da se ohladi, pa ga izvadite iz pleha.
Preliv napravite tako što ćete pomešati šećer u prahu, sok od limuna i slatku pavlaku, pa kad se kolač ohladi, ukrasite ga i služite.
Imate li vi neki dobar recept za kolač sa voćem?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti