Ovaj čokoladni kolač se sprema prilično lako, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
65 grama brašna
30 grama kakaa
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Četiri jaja
135 grama šećera
Dve kašike ulja
Pola kašičice kafe
Kakao za posipanje
150 grama čokolade
120 mililitara slatke pavlake plus 240 mililitara slatke pavlake
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so, pa to odložite sa strane.
U odvojenoj posudi umutite jaja i šećer – mutite dok tekstura ne postane penasta. Zatim dodajte ulje, mutite, pa dodajte i kafu, a zatim i mešavinu brašna i kakaa.
Podmažite pleh, na njega stavite papir za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite 10-12 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu, komad papira za pečenje stavite na radnu površinu i pospite ga kakaom. Odozgo stavite pečenu koru, okrećući je naopako (tako da papir za pečenje koji je bio u plehu sada bude gore, a posuti kakao da se zalepi za koru). Odlepite papir sa kore i savijte je u rolat.
U posudu stavite čokoladu i slatku pavlaku (120ml), pa ih rastopite na pari.
U odvojenoj posudi umutite 240 mililitara slatke pavlake, a zatim dodajte rastopljenu čokoladu i dobro umutite.
Razvijte koru, namažite čokoladni fil i ponovo je urolajte. Po želji odozgo možete da pospete još malo kakaa.
Imate li i vi neki recept za čokoladni rolat? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina