Evo sjajnog recepta za suve kolačiće koji će se dopasti i najizbirljivijima.
Sastojci:
230 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
100 grama belog šećera
100 grama smeđeg šećera
Jedno veće jaje
Kašika rendane kore pomorandže
270 grama brašna
¾ kašičice sode bikarbone
200 grama bele čokolade (iseckati na kockice)
Malo soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U većoj posudi pomešajte omekšali puter sa šećerom i mutite dok ne postane kremast. Dodajte jaje i koru pomorandže, pa promešajte.
U odvojenu posudu pomešajte brašno, sodu bikaronu i so, pa postepeno dodajte u smesu sa puterom i dobro izmešajte. Na kraju dodajte iseckanu belu čokoladu i lagano promešajte.
Na pleh obložen papirom za pečenje vadite smesu kašičicom i pecite kolačiće 10-12 minuta ili dok ne postanu zlatno-braon.
Ostavite da se ohlade, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda može do Top4, a kakve su šanse Partizana: Softver izračunao sve o srpskim klubovima u plej-ofu Evrolige!
Ispaljeni američki projektili na Rusiju: Preti velika eskalacija sukoba, Putin zapretio da će gađati Orešnikom
Kad ne smišlja Zvezdine pobede, onda je u Hramu Svetog Save: Sferopulos za MONDO o srpskoj kulturi, istoriji i Beogradu
Jago nije teže povređen, Zvezda dobila najbolje vesti: Otkriveno kada se Brazilac vraća na parket!
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru