Evo kako da spremite rolat sa jagodama u kojem će svi uživati.
Sastojci:
Šest jaja
Pet kašika brašna
Šest kašika šećera
Prašak za pecivo
Jedan decilitar mleka
Pet decilitara slatke pavlake
150 grama bele čokolade
350 grama jagoda
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.
Belanca odvojite od žumanaca i umutite u sneg. Odvojeno umutite žumanca sa šećerom, mlekom, brašnom i praškom za pecivo. Kada je smesa glatka, u nju dodajte sneg od belanaca i promešajte (nikako ne mutite jer će smesa da splasne).
Obložite pleh papirom za pečenje i u njega nalijte smesu, pa pecite dok kora ne porumeni. Kada je gotova, pomoću vlažne krpe je urolajte.
U međuvremenu, izrendajte belu čokoladu na krupnije rende. Umutite slatku pavlaku, pa u to dodajte belu čokoladu i izmešajte.
Odvijte koru, premažite je filom, pospite iseckanim jagodama i ponovo urolajte, pa ostavite nekoliko sati u frižideru da se stegne.
Imate li i vi neki dobar recept za rolat? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti