Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
Jedan veći krastavac
160 grama grčkog jogurta
Kašika maslinovog ulja
Dve kašičice mirođije
Kašičica i po limunovog soka
Jedan veći čen belog luka
Četvrtina kašičice soli
Priprema:
Najpre izrendajte krastava, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode. Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.
Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli. Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.
Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.
Imate li i vi neki dobar recept za salatu?
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!