Pravi se sa jogurtom, krastavcima, lukom, limunom i začinima, i nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Sastojci:
Jedan veći krastavac
160 grama grčkog jogurta
Kašika maslinovog ulja
Dve kašičice mirođije
Kašičica i po limunovog soka
Jedan veći čen belog luka
Četvrtina kašičice soli
Priprema:
Najpre izrendajte krastava, a zatim ga pritisnite između ruku, kako biste iscedili višak vode. Tako isceđen, krastavac prebacite u posudu, pa dodajte jogurt, maslinovo ulje, mirođiju, so, luk, limunov sok, promešajte i ostavite da odstoji oko pet minuta.
Probajte salatu, pa po želji dodajte još začina, limunovog soka ili soli. Ovu salatu možete da jedete odmah ili da je najpre ostavite da se ohladi u frižideru.
Ako je držite u frižideru, biće sasvim ukusna za jelo naredna četiri dana.
Imate li i vi neki dobar recept za salatu?
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!