Predstavljamo vam recept za ukusnu piletinu u sosu od pečuraka, koju možete poslužiti uz prilog po želji.
Sastojci:
500 grama pilećih prsa
300 grama pečuraka
Jedan crni luk
Dva čena belog luka
Maslac
Brašno
250 mililitara pileće supe od kocke
100 mililitara mleka
3-4 kašike senfa
Maslinovo ulje
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pileća prsa isecite na tanje komade, po potrebi izlupajte kako bi bili jednake debljine.
U šerpi istopite dve kašike maslaca, dodajte iseckani beli luk, a zatim dve kašike brašna. Uz stalno mešanje, dolijte supu i mleko, i pustite da sos proključa. Sklonite s vatre i umešajte senf.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckani crni luk i šampinjone. Nakon pet minuta, povrće dodajte sosu, a u istom tiganju propržite piletinu uvaljanu u brašno začinjeno solju i biberom, po dva minuta sa svake strane.
U posudu za pečenje poređajte piletinu, prelijte sosom, promešajte i pecite 30 minuta. Servirajte uz pirinač ili krompir.
Kako vi pripremate piletinu? Recite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina