Predstavljamo vam recept za ukusnu piletinu u sosu od pečuraka, koju možete poslužiti uz prilog po želji.

Sastojci:

500 grama pilećih prsa

300 grama pečuraka

Jedan crni luk

Dva čena belog luka

Maslac

Brašno

250 mililitara pileće supe od kocke

100 mililitara mleka

3-4 kašike senfa

Maslinovo ulje

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pileća prsa isecite na tanje komade, po potrebi izlupajte kako bi bili jednake debljine.

U šerpi istopite dve kašike maslaca, dodajte iseckani beli luk, a zatim dve kašike brašna. Uz stalno mešanje, dolijte supu i mleko, i pustite da sos proključa. Sklonite s vatre i umešajte senf.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckani crni luk i šampinjone. Nakon pet minuta, povrće dodajte sosu, a u istom tiganju propržite piletinu uvaljanu u brašno začinjeno solju i biberom, po dva minuta sa svake strane.

U posudu za pečenje poređajte piletinu, prelijte sosom, promešajte i pecite 30 minuta. Servirajte uz pirinač ili krompir.

Kako vi pripremate piletinu? Recite nam u komentarima!