Kakao kolačići sa nadevom od krem sira oduševiće svakoga ko ih proba!
Sastojci:
115 grama putera
Pola šolje šećera
Jedno veće jaje
Kašičica ekstrakta vanile
150 grama brašna plus jedna kašika brašna
Pola kašičice praška za pecivo
Četvrtina kašičice sode bikarbone
Četvrtina kašičice soli
60 mililitara punomasnog mleka
Dve kašičice rendane kore limuna
50 grama kakaa
Za nadev:
60 grama putera
60 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)
Kašika meda
Kašičica rendane kore limuna
Pola kašičice ekstrakta vanile
150 grama šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.
U većoj posudi umutite puter sa šećerom, dok tekstura ne postane kremasta i penasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile.
U drugoj posudi umutite 150 grama brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa to dodajte u posudu gde ste umutili puter i šećer, naizmenično sa mlekom. Mešajte smesu između svakog dodavanja. Na kraju dodajte kakao i rendanu koru limuna i polako izmešajte.
Na obložen pleh izvadite po jelovnu kašiku do dve smese i pecite oko 10-12 minuta. Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, pripremite nadev.
U posudi umutite puter sa krem sirom dok se sastojci ne sjedine. Dodajte med, limunovu koru i ekstrakt vanile, pa na kraju postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne bude glatka. Nadev namažite na kolačić, pa ga preklopite drugim odozgo.
Kolače možete da jedete odmah, mada su najukusniji dan posle pečenja.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!