Kakao kolačići sa nadevom od krem sira oduševiće svakoga ko ih proba!

Sastojci:

115 grama putera

Pola šolje šećera

Jedno veće jaje

Kašičica ekstrakta vanile

150 grama brašna plus jedna kašika brašna

Pola kašičice praška za pecivo

Četvrtina kašičice sode bikarbone

Četvrtina kašičice soli

60 mililitara punomasnog mleka

Dve kašičice rendane kore limuna

50 grama kakaa

Za nadev:

60 grama putera

60 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)

Kašika meda

Kašičica rendane kore limuna

Pola kašičice ekstrakta vanile

150 grama šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U većoj posudi umutite puter sa šećerom, dok tekstura ne postane kremasta i penasta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile.

U drugoj posudi umutite 150 grama brašna, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so, pa to dodajte u posudu gde ste umutili puter i šećer, naizmenično sa mlekom. Mešajte smesu između svakog dodavanja. Na kraju dodajte kakao i rendanu koru limuna i polako izmešajte.

Na obložen pleh izvadite po jelovnu kašiku do dve smese i pecite oko 10-12 minuta. Ostavite da se ohladi.

U međuvremenu, pripremite nadev.

U posudi umutite puter sa krem sirom dok se sastojci ne sjedine. Dodajte med, limunovu koru i ekstrakt vanile, pa na kraju postepeno dodajte šećer u prahu i mutite dok smesa ne bude glatka. Nadev namažite na kolačić, pa ga preklopite drugim odozgo.

Kolače možete da jedete odmah, mada su najukusniji dan posle pečenja.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!