Ovi suvi kolačići imaju sjajnu kombinaciju ukusa, zahvaljujući mešavini karanfilića, cimeta, ali i bibera. 

Sastojci:

Tri veća jaja

Dve šolje smeđeg šećera

Kašičica mlevenog karanfilića

Kašičica cimeta

Pola kašičice bibera

Dve šolje brašna

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kašičice soli

Šolja suvog grožđa

Šolja seckanih oraha

Priprema:

U većoj posudi ulupajte jaja. Dodajte smeđi šećer, karanfilić, cimet i biber. U drugu posudu pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so, pa ove suve sastojke dodajte u posudu sa jajima. Dodajte suvo grožđe i orahe, pa promešajte.

Na pleh obložen papirom za pečenje kašikom vadite kolačiće i pecite na 200 stepeni osam do deset minuta ili dok kolačići po površini ne pučnu da pucaju.

Ostavite da se ohlade i poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept za kolače? Pišite nam u komentarima!