Ako volite kinesku klopu, onda će vam se ovaj recept verovatno dopasti.

Sastojci:

Dvoja pileća prsa (iseći na kockice)

Tri jaja

1/3 šolje kukuruznog skroba (gustin)

1/3 šolje brašna

Ulje za prženje

Šolja isceđenog soka pomorandže

Kašika šećera

Dve kašike soja sosa

Dve kašike belog sirćeta

¼ kašičice mlevenog đumbira

¼ kašičice belog luka u prahu ili dva čena belog luka

Rendana kora jedne pomorandže

Kašika kukuruznog skroba

Priprema:

Najpre napravite sos. U manju posudu sipajte pomorandžin sok, šećer, sirće, soja sos, đumbir i luk, pa na stavite na slabiju vatru oko tri minuta.  

U odvojenoj, manjoj posudi, pomešajte kašiku kukuruznog skroba sa dve kašike vode, da se formira pasta. Dodajte to u sos od pomorandže i izmešajte, pa ostavite da se krčka još oko pet minuta, dok tekstura ne postane gušća. Kada se sos zgusne, sklonite sa vatre i dodajte rendanu pomorandžinu koru.

Sada pređite na pripremanje mesa.

U pliću posudu ili tanjir pomešajte kukuruzni skrob i brašno, dodajte malo soli i promešajte. U drugu, takođe pliću posudu, razlupajte jaja i umutite žicom.

Iseckanu piletinu umačite prvo u jaja, zatim u mešavinu sa brašnom, a zatim ih pržite u dubokom, vrelom ulju. Pržite meso kratko, oko 2-3 minuta i često okrećite, kako bi dobilo ujednačenu zlatno-braon boju. Prženo meso izvadite na ubrus da se ocedi.

Kada ispržite sve meso, poređajte ga u željenu posudu i odozgo nalijte sos koji ste pripremili.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu piletine? Pišite nam u komentarima!