Ukusna pasta gotova za 25 minuta - kud ćete bolje!
Sastojci:
350 grama kraće testenine za pastu
Šolja i po graška
Četvrtina šolje maslinovog ulja
Jedna tikvica srednje veličine, očišćena i iseckana na kockive
Čen belog luka, sitno iseckan
Soli i bibera po ukusu
Kašika limunovog soka, i kašičica narendane korice limuna
30 grama parmezana, narendanog
Četvrtina šolje pečenih pistaća, iseckanih
Listići svežeg bosiljka, za serviranje
Priprema:
Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, a dva minuta pre kraja kuvanja dodajte grašak. Kad se skuva, ocedite, ali jednu šolju vode u kojoj ste kuvali testeninu sačivajte.
U međuvremenu u dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte tikvice i propržite ih oko pet minuta, dok ne omekšaju. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još oko minut, mešajući povremeno.
Dodajte testeninu, grašak, šolju vode od kuvanja testenine koju ste sačuvali, ostatak maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, mešajući povremeo. Kad se napravi kremasti sos (posle dva, tri minuta), sklonite sa vatre, dodajte limunov sok i promešajte.
Pospite rendanim parmezanom, pistaćima i rendanom koricom limuna, ukrasite listićima bosiljka i služite toplo.
Ako imate neki dobar recept za pastu, pišite nam!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Mondo ukrštenica za 26. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji