Ukusna pasta gotova za 25 minuta - kud ćete bolje!

Sastojci:

350 grama kraće testenine za pastu

Šolja i po graška

Četvrtina šolje maslinovog ulja

Jedna tikvica srednje veličine, očišćena i iseckana na kockive

Čen belog luka, sitno iseckan

Soli i bibera po ukusu

Kašika limunovog soka, i kašičica narendane korice limuna

30 grama parmezana, narendanog

Četvrtina šolje pečenih pistaća, iseckanih

Listići svežeg bosiljka, za serviranje

Priprema:

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije, a dva minuta pre kraja kuvanja dodajte grašak. Kad se skuva, ocedite, ali jednu šolju vode u kojoj ste kuvali testeninu sačivajte.

U međuvremenu u dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte tikvice i propržite ih oko pet minuta, dok ne omekšaju. Zatim dodajte beli luk i dinstajte još oko minut, mešajući povremeno.

Dodajte testeninu, grašak, šolju vode od kuvanja testenine koju ste sačuvali, ostatak maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu i kuvajte dok ne počne da se zgušnjava, mešajući povremeo. Kad se napravi kremasti sos (posle dva, tri minuta), sklonite sa vatre, dodajte limunov sok i promešajte.

Pospite rendanim parmezanom, pistaćima i rendanom koricom limuna, ukrasite listićima bosiljka i služite toplo.

Ako imate neki dobar recept za pastu, pišite nam!