
Ako vam je omlet dosadio, evo jednostavnog recepta za doručak koji će vas zasititi.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Četiri paradajza srednje veličine
Četiri jaja
30 mililitara mleka
Malo rendanog parmezana
Soli i bibera po ukusu
Dve kašičice sveže naseckanih začina koje volite (peršun, bosiljak…)
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh premažite maslinovim uljem.
Koristeći manji, oštar nož uklonite peteljku paradajza, a zatim kašičicom izdubite unutrašnjost.
U svaki paradajz razbijte po jedno jaje, na koje ćete staviti kašiku mleka i kašičicu parmezana. Posolite i pobiberite po ukusu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok jaja ne budu gotova, 15 ili 17 minuta. Sačekajte pet minuta da se ohladi, pospite sveže seckanim začinima i služite toplo.
Imate li vi neki dobar recept za doručak?