Jednostavan recept za pastu sa plavim patlidžanom.

Sastojci:

Jedan veći plavi patlidžan

120 grama oraha

Sok i narendana korica dva limuna

Pola veze peršuna, iseckanog

Dve kašičice soli

Pola šolje maslinovog ulja

Kašičica tucane paprike

450 grama testenine

150 grama sveže mocarele

Svež bosiljak

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Patlidžan isecite na polovine, pa ga pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok ne omekša sasvim.

U međuvremenu, orahe zapecite, oko sedam minuta u rerni biće dovoljno, a zatim ih iseckajte ili nakratko stavite u blender, ali tako da dobijete krupnije komadiće.

Orahe pomešajte sa narendanom koricom i sokom limuna, peršunom i jednom kašičicom soli i odložite sa strane.

Plavi patlidžan ostavite da se ohladi, pa ga iseckajte na kockice, a zatim ga stavite u blender, dodajte maslinovo ulje, kašičicu soli i tucanu papriku i blendirajte dok ne dobijete glatku smesu.

Testeninu skuvajte prema uputstvu, i sačuvajte pola šolje vode od kuvanja.

Pomešajte sos od patlidžana i pastu, i dodajte malo vode od kuvanja testenine ako je potrebno.

Servirajte sa kockicama sveže mocarele, mešavinom oraha i limuna, ukrašeno listićima bosiljka.

Imate li vi neki dobar recept za pastu sa povrćem? Pišite nam!