Sezona je mladog graška, a evo jednostavnog recepta za pastu u sosu, u kojem je on glavna "zvezda"! Recept je pogodan i za početnike.

Sastojci:

400 grama suve testenine po izboru

300 grama mladog graška

Dva čena belog luka

200 mililitara pavlake za kuvanje

Kašika maslaca

So, biber

Parmezan

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu s pakovanja.

U tiganju zagrejte maslac, i dodajte sitno seckani beli luk. Umešajte grašak, i kuvajte tri-četiri minuta, dok ne smekša. Zalijte pavlakom za kuvanje, narendajte malo parmezana, i po potrebi malo vode u kojoj se kuvala testenina, da sos ne bi bio previše gust. Posolite, i pre služenja začinite sveže mlevenim biberom i parmezanom.

Koja je vaša omiljena brza pasta? Recite nam u komentarima, a pogledajte i našu prolećnu pastu sa povrćem i pistaćima!