Testenina u sosu od paprike recept za pastu u sosu.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Pasta u sosu od paprike

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jednostavno se priprema, a ukus joj je božanstven!

Izvor: Guliver/Getty images Plus/iStock/gbh007

Predstavljamo vam recept za testeninu u crvenom sosu, idealan ako vam je dosadio običan sos od paradajza.

Možete koristiti sveže crvene paprike, ali slobodno, u zavisnosti od godišnjeg doba, možete staviti i paprike iz tegle, samo će se kraće kuvati.

Sastojci:

400 grama suve testenine

Dve paprike

Dva paradajza

100 mililitara pavlake za kuvanje

Dva čena belog luka

Sušeni origano

Maslinovo ulje

Parmezan

So, biber

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.

U većem tiganju, propržite sitno seckani beli luk, dodajte seckani paradajz i papriku. Krčkajte na visokoj vatri oko pet minuta, dok povrće ne postane mekano i pusti tečnost. Začinite solju, biberom i sušenim origanom, dobro promešajte, i dodajte pavlaku za kuvanje. Pustite da krčka još dva minuta.

Izmešajte testeninu i sos i servirajte toplo, posuto sveže rendanim parmezanom.

Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za testeninu sa mladim graškom!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

loader