Predstavljamo vam recept za testeninu u crvenom sosu, idealan ako vam je dosadio običan sos od paradajza.

Možete koristiti sveže crvene paprike, ali slobodno, u zavisnosti od godišnjeg doba, možete staviti i paprike iz tegle, samo će se kraće kuvati.

Sastojci:

400 grama suve testenine

Dve paprike

Dva paradajza

100 mililitara pavlake za kuvanje

Dva čena belog luka

Sušeni origano

Maslinovo ulje

Parmezan

So, biber

Priprema:

Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.

U većem tiganju, propržite sitno seckani beli luk, dodajte seckani paradajz i papriku. Krčkajte na visokoj vatri oko pet minuta, dok povrće ne postane mekano i pusti tečnost. Začinite solju, biberom i sušenim origanom, dobro promešajte, i dodajte pavlaku za kuvanje. Pustite da krčka još dva minuta.

Izmešajte testeninu i sos i servirajte toplo, posuto sveže rendanim parmezanom.

Kako vi spremate pastu? Recite nam u komentarima, a pogledajte i recept za testeninu sa mladim graškom!