Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan, lagani kolač sa breskvama i borovnicama.
Sastojci:
160 grama brašna
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soda-bikarbone
60 grama putera na sobnoj temperaturi
200 grama šećera
Dva jaja
Pola kašičice ekstrakta vanile
140 grama grčkog jogurta
Dve breskve, oprane i isečene na tanke kriške
170 grama borovnica
Kašičica kristal šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje.
Brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pomešajte u srednjoj činiji.
U drugoj činiji, umutite mikserom puter da bude penast, dodajte šećer, dva jaja i miksirajte dok ne dobijete svetlu, vazdušastu smesu, nekoliko minuta na najvećoj brzini. Zatim dodajte ekstrakt vanile i grčki jogurt, i miksirajte dok se ne ujednači, još minut.
Zatim smanjite brzinu miksera na najmanju, i polako dodajte brašno, miksirajući sve vreme, dok se smesa ne ujednači.
Smesu izlijte u pleh. Na vrh stavite breskve i borovnice, borovnice možete čačkalicom malo i pogurati u testo.
Pospite voće kašičicom kristal šećera i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena, ili dok ne porumeni.
Sačekajte da se ohladi, pa služite.
Koji je vaš omiljeni voćni kolač? Pišite nam!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte