Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusan, lagani kolač sa breskvama i borovnicama.

Sastojci:

160 grama brašna

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soda-bikarbone

60 grama putera na sobnoj temperaturi

200 grama šećera

Dva jaja

Pola kašičice ekstrakta vanile

140 grama grčkog jogurta

Dve breskve, oprane i isečene na tanke kriške

170 grama borovnica

Kašičica kristal šećera

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje.

Brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu pomešajte u srednjoj činiji.

U drugoj činiji, umutite mikserom puter da bude penast, dodajte šećer, dva jaja i miksirajte dok ne dobijete svetlu, vazdušastu smesu, nekoliko minuta na najvećoj brzini. Zatim dodajte ekstrakt vanile i grčki jogurt, i miksirajte dok se ne ujednači, još minut.

Zatim smanjite brzinu miksera na najmanju, i polako dodajte brašno, miksirajući sve vreme, dok se smesa ne ujednači.

Smesu izlijte u pleh. Na vrh stavite breskve i borovnice, borovnice možete čačkalicom malo i pogurati u testo.

Pospite voće kašičicom kristal šećera i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko sat vremena, ili dok ne porumeni.

Sačekajte da se ohladi, pa služite.

Koji je vaš omiljeni voćni kolač? Pišite nam!