Prave se brzo, peku se samo 20 minuta, a uživaćete u svakom zalogaju...

Sastojci:

150 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

50 grama belog šećera

150 grama brašna

110 grama putera

100 grama smeđeg šećera

Dve kašike kukuruznog sirupa

Pola šolje zaslađenog kondenzovanog mleka

220 grama čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni.

U posudi srednje veličine pomešajte 150 grama putera, beli šećer i brašno. Izmešajte smesu i rasporedite je u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite oko 20 minuta.

U međuvremenu, u tiganju rastopite 110 grama putera, pa dodajte smeđi šećer, kukuruzni sirup i kondenzovano mleko. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka još oko pet minuta. Sklonite sa vatre i energično mešajte oko tri minuta.

Na ispečenu koru prelijte karamel smesu i ostavite da se ohladi i stegne.

Čokoladu istopite na pari, pa njom prelijte kolač i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite ga na kockice od oko dva puta dva centimetra – s ozbirom na to da je kolač jak, bolje je da uživate u malim zalogajima.

Imate li i vi neki dobar recept sa poslasticu? Pišite nam u komentarima!