Prave se brzo, peku se samo 20 minuta, a uživaćete u svakom zalogaju...
Sastojci:
150 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
50 grama belog šećera
150 grama brašna
110 grama putera
100 grama smeđeg šećera
Dve kašike kukuruznog sirupa
Pola šolje zaslađenog kondenzovanog mleka
220 grama čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni.
U posudi srednje veličine pomešajte 150 grama putera, beli šećer i brašno. Izmešajte smesu i rasporedite je u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite oko 20 minuta.
U međuvremenu, u tiganju rastopite 110 grama putera, pa dodajte smeđi šećer, kukuruzni sirup i kondenzovano mleko. Pustite da proključa, zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka još oko pet minuta. Sklonite sa vatre i energično mešajte oko tri minuta.
Na ispečenu koru prelijte karamel smesu i ostavite da se ohladi i stegne.
Čokoladu istopite na pari, pa njom prelijte kolač i ostavite da se potpuno ohladi. Isecite ga na kockice od oko dva puta dva centimetra – s ozbirom na to da je kolač jak, bolje je da uživate u malim zalogajima.
Imate li i vi neki dobar recept sa poslasticu? Pišite nam u komentarima!
Bolan poraz Crvene zvezde u Milanu: Radonjićeva bomba nedovoljna, prolaz u Ligi šampiona nemoguća misija!
"Ovo je sramota za Ligu šampiona, nas ovde ne žele": Vladan Milojević prekinuo ćutanje u Milanu i žestoko udario
Hrvatski komentator u šoku šta su uradili Zvezdi u Milanu: Vikao kad je video sudijsku nepravdu i gol! (Video)
"Ma ovde nema govora, skočio sam sa stolice kad sam video": Srpski sudija zgranut gledao kako kradu Zvezdu
NOVO NA MONDO PORTALU: Probaj MONDO sudoku, svaki dan u 19h nova igra!