Ako volite pohovane tikvice, i kolutići će vam se sigurno dopasti – probajte i uverite se.

Sastojci:

50 grama prezli

115 grama rendanog parmezana

Dve kašičice belog luka u prahu

Kašičica mlevene paprike

Kašičica suvog origana

Kašičica suvog bosiljka

Kašičica soli

Pola kašičice bibera

125 grama brašna

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Podrmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Tikvicu isecite na kolutove debljine od oko centimetar, a zatim čepom ili malim modlama za kolače izvadite središnji deo svakog koluta.

U većoj posudi pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu, mlevenu papriku, origano, bosiljak, so i biber. U odvojenoj posudi ulupajte jaje, a u treću posudu stavite brašno.

Kolutiće tikvica prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle, tako da tikvice budu uvaljane u smesu sa obe strane.

Poređajte kolutiće na pleh i pecite 10-15 minuta, a posle sedam-osam minuta ih okrenite, kako bi ste zapekle sa obe strane.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!