Ako volite pohovane tikvice, i kolutići će vam se sigurno dopasti – probajte i uverite se.
Sastojci:
50 grama prezli
115 grama rendanog parmezana
Dve kašičice belog luka u prahu
Kašičica mlevene paprike
Kašičica suvog origana
Kašičica suvog bosiljka
Kašičica soli
Pola kašičice bibera
125 grama brašna
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Podrmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.
Tikvicu isecite na kolutove debljine od oko centimetar, a zatim čepom ili malim modlama za kolače izvadite središnji deo svakog koluta.
U većoj posudi pomešajte prezle, parmezan, beli luk u prahu, mlevenu papriku, origano, bosiljak, so i biber. U odvojenoj posudi ulupajte jaje, a u treću posudu stavite brašno.
Kolutiće tikvica prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja i na kraju u prezle, tako da tikvice budu uvaljane u smesu sa obe strane.
Poređajte kolutiće na pleh i pecite 10-15 minuta, a posle sedam-osam minuta ih okrenite, kako bi ste zapekle sa obe strane.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina