Isprobajte ovaj jednostavan recept za piletinu sa tikvicama, limunom i origanom. Za manje od pola sata imaćete ukusan obrok na stolu.

Sastojci:

Tri tikvice srednje veličine

Dve kašike maslinovog ulja

Soli i bibera po ukusu

Pola veze sveže nane, sitno iseckane

Četiri pileća bela mesa, bez kosti

Tri limuna

Kašičica origana

Priprema:

Oštrim nožem, tikvice isecite uzduž, na tanke kriške. U većoj činiji, pomešajte tikvice, kašiku maslinovog ulja, malo soli i polovinu iseckane nane.

Pileće belo meso isecite na šnicle. Iscedite dve kašike soka od limuna, i narendajte kašiku korice limuna, a ostatak limuna isecite na četvrtine.

U srednjoj činiji pomešajte koricu limuna, sok od limuna, origano, kašiku maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu, i stavite piletinu da odstoji u ovom prelivu.

Tikvice stavite na roštilj, ili u tiganj i pecite s obe strane, dok ne omekšaju. Kad budu gotove, stavite ih na veći tanjir i pospite preostalom nanom.

Pileće belo meso ispecite (na roštilju ili u tiganju), a zatim ga servirajte na tikvicama, ukrašeno kriškama limuna.

Imate li vi neki dobar recept za pripremu pilećeg belog mesa?