Spremite ovaj jednostavan, suvi kolač u kojem će uživati svi ukućani.
Sastojci:
Šolja belog šećera plus dve kašike šećera
220 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)
Četiri jaja
1 ¾ šolje brašna
Kašika praška za pecivo
Rendana kora jednog limuna
Za preliv:
Jedan limun (rendana kora i isceđen sok)
Sedam kašika šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.
U posudu sipajte šolju i dve kašike šećera, kao i puter, pa umutite da smesa psotane kremasta. Dodajte jaja jedno po jedno, muteći između svakog dodavanja. Postepeno sipajte brašno, pa zatim izmešajte.
Dodajte prašak za pecivo i rendanu koru limuna, pa opet izmešajte da se sve jedini. Nalijte smesu u pleh i pecite je 40-45 minuta. Izbegavajte da u toku pečenja otvarate rernu, da se kolač ne bi spljoštio.
Iscedite sok od limuna i dodajte rendanu koru, pa zatim i šećer, i mešajte da se šećer istopi. Na topao kolač sipajte preliv i ostavite da se ohladi – preliv će se stezati kako se hladi.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
"Zašto navijači Crvene zvezde to rade?": NBA as tražio objašnjenje, jedan detalj mu nije jasan
Odložen meč Crvene zvezde zbog snega: 17 dana bez fudbala do Lige šampiona