Spremite ovaj jednostavan, suvi kolač u kojem će uživati svi ukućani.

Sastojci:

Šolja belog šećera plus dve kašike šećera

220 grama putera (omekšati na sobnoj temperaturi)

Četiri jaja

1 ¾ šolje brašna

Kašika praška za pecivo

Rendana kora jednog limuna

Za preliv:

Jedan limun (rendana kora i isceđen sok)

Sedam kašika šećera

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U posudu sipajte šolju i dve kašike šećera, kao i puter, pa umutite da smesa psotane kremasta. Dodajte jaja jedno po jedno, muteći između svakog dodavanja. Postepeno sipajte brašno, pa zatim izmešajte.

Dodajte prašak za pecivo i rendanu koru limuna, pa opet izmešajte da se sve jedini. Nalijte smesu u pleh i pecite je 40-45 minuta. Izbegavajte da u toku pečenja otvarate rernu, da se kolač ne bi spljoštio.

Iscedite sok od limuna i dodajte rendanu koru, pa zatim i šećer, i mešajte da se šećer istopi. Na topao kolač sipajte preliv i ostavite da se ohladi – preliv će se stezati kako se hladi.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!