Isprobajte ovaj recept… i spremite se za uživanje.

Sastojci:

190 grama brašna

Pola kašičice soli

Pola kašičice praška za pecivo

Pola kašičice sode-bikarbone

4 nektarine, bez kožice

75 grama kristal šećera

Dva veća jaja

Kašičica ekstrakta vanile

60 mililitara maslinovog ulja

Šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje i pospite odozgo malo kristal šećera.

U većoj činiji pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i soda-bukarbonu.

Dve nektarine oljuštite i isecite na kockice, pa izblendirajte dok ne dobijte ujednačenu kašu.

Jaja, ekstrakt vanile i kristal šećer mutite mikserom u većoj činiji, a kad se sjedini, dodajte postepeno 60 mililitara ulja. Zatim iz dve ture dodajte mešavinu brašna, i mutite mikserom sve vreme, da se ne naprave gromuljice. Kad dobijete ujednačeno testo (treba da bude gusto), dodajte kašu od nektarina, promešajte i sipajte u pripremljen pleh.

Pecite tridesetak minuta, dok ne poprimi zlatno-žutu boju i ne počne da se odvaja od ivica pleha. Ostavite da se ohladi, pa služite posuto šećerom u prahu, ukrašeno kriškama preostale dve nektarine, uz sladoled od vanile.

Imate li vi neki dobar recept za voćni kolač?