Isprobajte ovaj recept… i spremite se za uživanje.
Sastojci:
190 grama brašna
Pola kašičice soli
Pola kašičice praška za pecivo
Pola kašičice sode-bikarbone
4 nektarine, bez kožice
75 grama kristal šećera
Dva veća jaja
Kašičica ekstrakta vanile
60 mililitara maslinovog ulja
Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U okrugli pleh prečnika 23 centimetra stavite papir za pečenje i pospite odozgo malo kristal šećera.
U većoj činiji pomešajte brašno, so, prašak za pecivo i soda-bukarbonu.
Dve nektarine oljuštite i isecite na kockice, pa izblendirajte dok ne dobijte ujednačenu kašu.
Jaja, ekstrakt vanile i kristal šećer mutite mikserom u većoj činiji, a kad se sjedini, dodajte postepeno 60 mililitara ulja. Zatim iz dve ture dodajte mešavinu brašna, i mutite mikserom sve vreme, da se ne naprave gromuljice. Kad dobijete ujednačeno testo (treba da bude gusto), dodajte kašu od nektarina, promešajte i sipajte u pripremljen pleh.
Pecite tridesetak minuta, dok ne poprimi zlatno-žutu boju i ne počne da se odvaja od ivica pleha. Ostavite da se ohladi, pa služite posuto šećerom u prahu, ukrašeno kriškama preostale dve nektarine, uz sladoled od vanile.
Imate li vi neki dobar recept za voćni kolač?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte