Napravite ukusni mađarski langoš kod kuće

Mađarski specijalitet od testa poznat i kao "mađarske mekike" će vas oduševiti!

Isprobajte ovaj jednostavan recept za tradicionalni mađarski langoš.

Sastojci:

250 grama brašna

160 mililitara mlakog mleka

Kašičica šećera

Kašičica soli

Dve kašičice suvog kvasca

Četiri supene kašike biljnog ulja

Kolutići luka, rendani sir i pavlaka, za služenje

Veća količina biljnog ulja za prženje

Priprema:

U mlako mleko dodajte šećer i kvasac, ostavite desetak minuta, a zatim promešajte da se kvasac lepo razmuti.

So i brašno pomešajte, dodajte u mleko i mesite dok ne dobijete glatku smesu (5 do 7 minuta). Testo treba da bude meko i blago lepljivo. Preko testa sipajte 4 kašike biljnog ulja, pokrijte testo i ostavite oko sat vremena, da nadođe.

Zatim premesite testo, da se ulje sjedini, i podelite ga na tri ili četiri dela. Svaki oblikujte u palačinku, sa malo debljim ivicama.

Pecite ih u dobro zagrejanom ulju oko 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu zlatno-žutu boju.

Dok su još topli, možete protrljati svaki langoš čenom belog luka.

Služite toplo, sa pavlakom i rendanim sirom.

Ako imate neki dobar recept za testa, pišite nam!