Svima nam se nebrojeno puta desilo da se gosti iznenada najave ili nam se prosto jede nešto slatko, a ne bismo da sate provedemo spremajući desert. Ova torta je spas za takve situacije!
Sastojci:
Pakovanje kora za rozen tortu
170 grama maskarpone sira
350 mililitara slatke pavlake
Tri kašike belog šećera
Pola kašičice ekstrakta vanile
Džem od jagode
Priprema:
U posudi pomešajte maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro umutite, da smesa postane glatka i penasta.
Na tacnu za tortu stavite koru, pa nanesite tanak sloj ovog fila, a zatim odozgo stavite malo džema od jagode – ne morate da namažete džem po celoj površini, već malo "prošarajte". Odozgo stavite sledeću koru, fil, pa džem – i tako dok ne potrošite sve sastojke.
Neka vam poslednji sloj bude fil, a po želji možete odozgo i da poređate jagode.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina