Svima nam se nebrojeno puta desilo da se gosti iznenada najave ili nam se prosto jede nešto slatko, a ne bismo da sate provedemo spremajući desert. Ova torta je spas za takve situacije!

Sastojci:

Pakovanje kora za rozen tortu

170 grama maskarpone sira

350 mililitara slatke pavlake

Tri kašike belog šećera

Pola kašičice ekstrakta vanile

Džem od jagode

Priprema:

U posudi pomešajte maskarpone sir, slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, pa sve dobro umutite, da smesa postane glatka i penasta.

Na tacnu za tortu stavite koru, pa nanesite tanak sloj ovog fila, a zatim odozgo stavite malo džema od jagode – ne morate da namažete džem po celoj površini, već malo "prošarajte". Odozgo stavite sledeću koru, fil, pa džem  – i tako dok ne potrošite sve sastojke.

Neka vam poslednji sloj bude fil, a po želji možete odozgo i da poređate jagode.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!