Jednostavan recept za ukusan prilog uz jela - piroške od krompira. Pripremaju se desetak minuta, onda samo treba da sačekate da se skuvaju i ispeku, pa da navalite!
Sastojci:
200 grama brašna
Dva krupnija jaja
Tri kašike pavlake
Kašičica soli
Hladno mleko, po potrebi
500 grama krompira
Malo putera
Glavica crnog luka, sitno iseckana
125 grama sira, izrendanog
Priprema:
Brašno i so pomešajte, dodajte jaja i pavlaku, i izmesite da se lepo sjedini. Testo treba da bude glatko i mekano, ali je potrebno, dodajte malo hladnog mleka, pa premesite ponovo.
Umotajte testo u providnu foliju i ostavite tridesetak minuta.
Krompir skuvajte u slanoj vodi, ocedite, dodajte malo putera, malo mleka i napravite pire. Dodajte sitno iseckan crni luk i rendani sir, da dobijete ukusan fil za piroške.
Testo istanjite oklagijom, i modlom ili čašom vadite krugove.
Na sredinu svakog, stavite punjenje, preklopite, i ivice pritisnite prstom, da dobijete pirošku, a možete ih pritisnuti i viljuškom, da biste dobili lepu reckavu ivicu.
U veliku šerpu sipajte vodu, posolite i kad proključa, stavljajte piroške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu.
Kuvane piroške u tiganju zapecite na malo ulja ili istopljenog putera, s obe strane dok lepo ne porumene.
Služite kao prilog uz jelo ili same sa mladim sirom i salatom.
Imate li vi neki dobar recept za piroške? Pišite nam!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti