Ovi ukusni hrskavi štapići tikvica spremaju se 15 minuta, peku 25, i sve što onda treba da uradite je da odaberete omiljeni sos i uživate u ukusu!
Sastojci:
100 grama kukuruznog brašna
50 grama prezli
80 grama rendanog parmezana
Pola kašičice bosiljka
Pola kašičice origana
Pola kašičice timijana
Soli i bibera po ukusu
Dva krupnija jaja, umućena
Dve kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
Četiri manje tikvice
Priprema:
Rerni zagrejte na 220 stepeni. U plići pleh stavite papir za pečenje, i poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
U većoj činiji pomešajte parmezan, kukuruzno brašno, prezle, suve začine, so i biber.
Tikvice operite, oljuštite i isecite na štapiće, približno jednake debljine i dužine, da bi se ravnomerno ispekli.
Štapiće tikvica uvaljajte prvo u jaja, zatim u mešavinu brašna, parmezana i začina, i ređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.
Pecite oko pola sata, ili dok ne poprime zlatnožutu boji.
Služite štapiće tople, posute svežim peršunom.
Kako vi volite da spremate tikvice? Pišite nam!
Partizan razbijen u Atini: Crno-beli nemoćni pred šampionom Evrope!
2 povećanja plate za prosvetare u 2025: Oglasio se Miloš Vučević nakon sastanka sa predstavnicima sindikata
Naravno da ću za Hrvatsku da navijam, svi majčini su mi Hrvati! Đoković otvorio dušu, zna da mu u Srbiji zameraju
Velika briga za Crvenu zvezdu: Mesec dana bez igrača koji je počeo skoro svaki meč
Željko Obradović ušao u halu prvaka Evrope, a onda je sve stalo! I Evroliga objavila kako se dočekuje veliki Žoc