Ovi ukusni hrskavi štapići tikvica spremaju se 15 minuta, peku 25, i sve što onda treba da uradite je da odaberete omiljeni sos i uživate u ukusu!

Sastojci:

100 grama kukuruznog brašna

50 grama prezli

80 grama rendanog parmezana

Pola kašičice bosiljka

Pola kašičice origana

Pola kašičice timijana

Soli i bibera po ukusu

Dva krupnija jaja, umućena

Dve kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog

Četiri manje tikvice

Priprema:

Rerni zagrejte na 220 stepeni. U plići pleh stavite papir za pečenje, i poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

U većoj činiji pomešajte parmezan, kukuruzno brašno, prezle, suve začine, so i biber.

Tikvice operite, oljuštite i isecite na štapiće, približno jednake debljine i dužine, da bi se ravnomerno ispekli.

Štapiće tikvica uvaljajte prvo u jaja, zatim u mešavinu brašna, parmezana i začina, i ređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.

Pecite oko pola sata, ili dok ne poprime zlatnožutu boji.

Služite štapiće tople, posute svežim peršunom.

Kako vi volite da spremate tikvice? Pišite nam!