Ovi ukusni hrskavi štapići tikvica spremaju se 15 minuta, peku 25, i sve što onda treba da uradite je da odaberete omiljeni sos i uživate u ukusu!
Sastojci:
100 grama kukuruznog brašna
50 grama prezli
80 grama rendanog parmezana
Pola kašičice bosiljka
Pola kašičice origana
Pola kašičice timijana
Soli i bibera po ukusu
Dva krupnija jaja, umućena
Dve kašike svežeg peršuna, sitno iseckanog
Četiri manje tikvice
Priprema:
Rerni zagrejte na 220 stepeni. U plići pleh stavite papir za pečenje, i poprskajte ga sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
U većoj činiji pomešajte parmezan, kukuruzno brašno, prezle, suve začine, so i biber.
Tikvice operite, oljuštite i isecite na štapiće, približno jednake debljine i dužine, da bi se ravnomerno ispekli.
Štapiće tikvica uvaljajte prvo u jaja, zatim u mešavinu brašna, parmezana i začina, i ređajte u pleh, tako da se ne dodiruju.
Pecite oko pola sata, ili dok ne poprime zlatnožutu boji.
Služite štapiće tople, posute svežim peršunom.
Kako vi volite da spremate tikvice? Pišite nam!
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji