Evo šta vam je potrebno da spremite mafine sa sirom – od ove smese ćete dobiti oko 20 mafina.

Sastojci:

Šolja i po brašna

Pola kašičice sode bikarbone

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dva jaja

¾ šolje neobranog mleka

115 grama putera (istopiti)

Šolja skuvanog griza

125 grama rendanog čedar sira

Kašika seckanog vlašca

Malo mlevene paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite kalup za mafine i podmažite ga.

Pomešajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. U odvojenoj posudi umutite jaja, dodajte mleko i istopljeni puter, a zatim u to dodajte griz. Nakon toga, spojite ovu smesu sa suvim sastojcima i dobro izmešajte da se sve sjedini.

Dodajte rendani sir i vlašac, kao i malo mlevene paprike, radi ukusa.

Smesu sipajte u kalupe, tako da punite otprilike ¾ korpica. Pecite oko 30 do 35 minuta ili dok mafini ne postanu braon i ivice ne počnu da se odvajaju od kalupa.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!