Isprobajte ovaj odličan recept za ukusnu pastu sa piletinom i pečurkama.

Sastojci:

400 grama pilećeg belog mesa

400 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

Dve manje glavice crnog luka, sitno iseckanog

Maslinovo ulje

Malo putera

Tri kašike pavlake

300 grama testenine koju volite

Soli i bibera po ukusu

Suvi začin od povrća

Origano

Priprema:

Na maslinovom ulju propržite polovinu luka, pa dodajte pileće belo meso isečeno na kockice i dinstajte dok meso ne bude gotovo. Pred kraj dinstanja, dodajte malo suvog začina i origana.

U dugoj šerpi na maslinovom ulju izdinstajte ostatak luka, dodajte pečurke isečene na listiće i dinstajte dok ne omekšaju. Dodajte mrvicu suvog zaličina, a kad su pečurke spremne, dodajte ih u šerpu sa mesom i dinstajte još 4, 5 minuta.

Testeninu skuvajte prema uputstvu sa kutije.

Kad se skuva, procedite, dodajte meso sa pečurkama, dve kašike pavlake, promešajte i pospite narendanim parmezanom.

Služite toplo.