Evo šta vam je sve potrebno za čizkejk pitu.

Sastojci:

450 grama lisnatog testa

Šolja belog šećera

Kašičica ekstrakta vanile

450 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)

¾ šolje belog šećera

Kašičica mlevenog cimeta

115 grama putera

¼ šolje meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni, a pleh podmažite.

Umutite krem sir sa jednom šoljom šećera i ekstraktom vanile, dok smesa ne postane glatka.

Razvucite lisnato test i presecite ga na dva jednaka dela, tako da odgovaraju veličinama pleha koji koristite. Jedan deo testa stavite u pleh, pa odozgo nalijte krem sir, a zatim odozgo stavite drugi deo testa.

Pomešajte ¾ šolje šećera, cimet i puter, pa ovom smesom premažite preko čizkejk pite.

Pecite oko 30 minuta ili dok ne postane zlatno-braon boje. Izvadite iz rerne i odozgo prošarajte medom. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!