Ukusni krem od limuna u kombinaciji sa borovnicama će vas osvežiti i rashladiti!
Sastojci:
Dva veća jaja
200 grama šećera
120 mililitara sveže ceđenog soka od limuna (3 ili 4 veća limuna)
60 grama putera
Dve kašičice narendane korice limuna
250 mililitara slatke pavlake, ohlađene
400 grama borovnica
Listići sveže nane, za ukrašavanje
100 grama mlevenog keksa (ako želite)
Priprema:
Jaja dobro umutite mikserom u činiji srednje veličine. Postepeno dodajte šećer, miksirajući sve vreme, da se skoro sasvim istopi, a zatim i sok od limuna, i mutite mikserom još malo.
U veću šerpu sipajte vodu, da proključa, pa u manjoj šerpi koju ćete staviti odozgo otopite puter na pari. Zatim dodajte jaja, i kuvajte na srednjoj vatri mešajući sve vreme desetak-petnaest minuta, dok se ne zgusne. Kad se krem skuva, dodajte koricu limuna, promešajte i ostavite da se ohladi, pa stavite u frižider.
Slatku pavlaku mutite mikserom, dok ne dobijete čvrst sneg, pa polako dodajte dobro ohlađen krem od jaja, pažljivo mešajući špatulom (ne mikserom).
U staklene šire čaše sipajte punu kašiku borovnica, zatim krem od limuna, i tako dok ne napunite čašu. Ako želite, možete svaki sloj krema posuti mlevenim keksom.
Poslednji sloj neka bude krem, stavite nekoliko borovnica i listić nane za ukras, i služite dobro ohlađeno.
Imate li vi neki dobar recept za slatkiše sa voćem? Pišite nam!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Crvena zvezda se hitno oglasila saopštenjem: Trener Sferopulos je često i neopravdano na meti kritika!