Pečeni krompir sa pavlakom sprema se lako, ukusan je, a evo šta vam je potrebno.
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Dve kašike ulja uljane repice
8-10 manjih krompira
So
110 grama putera
Oko 240 grama kisele pavlake
Oko ¼ šolje seckanog praziluka
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. U većoj posudi pomešajte ulja, pa njima premažite svaki krompir i pospite ga solju.
Pecite dok kora ne postane veoma krckava, oko sat i po.
Dok je krompir još topao, na svakom nožem napravite "X", a zatim istisnite krompir iz sredine. Na mestu svakog "X" zatim stavite kašiku putera, pa odozgo dve kašike pavlake. Pospite lukom.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti