Kolač bogatog ukusa gotov za sat vremena i idealan za one koji mrze da zaprljaju "sto" posuda dok nešto spremaju. 

Sastojci:

Dve šolje belog šećera

1 ¾ šolje brašna

¾ šolje kakaa

Kašičica i po praška za pecivo

Kašičica i po sode bikarbone

Pola kašičice soli

Dva jaja

Šolja mleka

Pola šolje ulja

Dve kašičice ekstrakta vanile

Šolja ključale vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Podmažite pleh i pospite ga brašnom.

U velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Zatim dodajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile, pa mutite dva minuta najvećom brzinom miksera. Na kraju dodajte ključalu vodu, promešajte, pa nalijte u pleh.

Pecite oko 35 minuta i proverite čačkalicom da li je kolač pečen – ako izađe "čista" kad bocnete kolač, možete da ga izvadite iz rerne.

Ostavite malo da se ohladi, pa poslužite – po želji možete i da ga pospete kakaom ili šećerom u prahu pre služenja.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!