Evo šta vam je sve potrebno za krofne koje se peku u rerni.

Sastojci:

Za testo:

570 grama mekog brašna

20 grama kvasca

Kašičica soli

200 mililitara mleka

170 grama maslaca

Četiri jaja

Kašika meda

Kašičica ekstrakta od vanile

Za glazuru:

180 grama šećera u prahu

Tri kašike mleka

Dve kašike kakaa

Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

U veću posudu stavite brašno, dodajte kvasac i so, pa promešajte. U odvojenoj posudi pomešajte mleko, jaja, med i ekstrakt vanile, pa to sjedinite sa suvim sastojcima i izmešajte.

Rastopite maslac, pa ga dodajte u smesu i mešajte dok se ne sjedini i smesa ne postane glatka. Prekrijte testo folijom i ostavite u frižideru da stoji oko tri sata.

U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni.

Kada izvadite testo iz frižidera, razvucite ga na pobrašnjenoj površini, na debljinu od oko pola centimetra. Vadite krofne modlom, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih rastopljenim maslacem i ostavite da narastu oko 10 minuta, pa ih pecite dok ne porumene.

Dok se krofne peku, napravite čokoladnu glazuru.

U posudu stavite šećer u prahu, tri kašike mleka i ekstrakt vanile, pa sve izmešajte. Zatim dodajte kakao, blago promešajte, pa vruće krofne umačite u ovu glazuru (samo gornji deo krofni).

Ostavite malo da se ohlade, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!