Evo šta vam je sve potrebno za krofne koje se peku u rerni.
Sastojci:
Za testo:
570 grama mekog brašna
20 grama kvasca
Kašičica soli
200 mililitara mleka
170 grama maslaca
Četiri jaja
Kašika meda
Kašičica ekstrakta od vanile
Za glazuru:
180 grama šećera u prahu
Tri kašike mleka
Dve kašike kakaa
Kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U veću posudu stavite brašno, dodajte kvasac i so, pa promešajte. U odvojenoj posudi pomešajte mleko, jaja, med i ekstrakt vanile, pa to sjedinite sa suvim sastojcima i izmešajte.
Rastopite maslac, pa ga dodajte u smesu i mešajte dok se ne sjedini i smesa ne postane glatka. Prekrijte testo folijom i ostavite u frižideru da stoji oko tri sata.
U međuvremenu, zagrejte rernu na 200 stepeni.
Kada izvadite testo iz frižidera, razvucite ga na pobrašnjenoj površini, na debljinu od oko pola centimetra. Vadite krofne modlom, pa ih poređajte na pleh obložen papirom za pečenje, premažite ih rastopljenim maslacem i ostavite da narastu oko 10 minuta, pa ih pecite dok ne porumene.
Dok se krofne peku, napravite čokoladnu glazuru.
U posudu stavite šećer u prahu, tri kašike mleka i ekstrakt vanile, pa sve izmešajte. Zatim dodajte kakao, blago promešajte, pa vruće krofne umačite u ovu glazuru (samo gornji deo krofni).
Ostavite malo da se ohlade, pa poslužite.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!