Ovaj lagani i jednostavni recept idealan je za letnje dane jer ne zahteva previše vremena ni stajanja pored šporeta.
Sastojci:
Dve tikvice
Tri paradajza
Dve zelene paprike
70 grama kačkavalja
50 grama pavlake za kuvanje
Dva jaja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Tikvicu, paradajz i papriku (očišćene i oprane) isecite na kolutove. Podmažite pleh, pa kružno ređajte sloj tikvica, paradajz, pa papriku - mada i ne morate da se držite nikakvog utvrđenog redosleda.
Odozgo poslite i stavite bibera po ukusu, pa pospite narendan kačkavalj.
U odvojenoj posudi umutite jaja sa mlekom, dodajte pavlaku, pa dodajte još malo soli i bibera po ukusu. Kada to dobro umutite, prelijte preko povrća i pecite dok se ne stvori zlatno-braon korica odozgo.
Po želji, odozgo možete da dodate i malo svežeg praziluka.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti