Sprema se lako i brzo, a uživaćete u ukusnom obroku.

Sastojci:

200 grama svežeg spanaća

Oko 100 grama pirinča

200 grama šampinjona

Glavica crnog luka

So i biber po ukusu

Priprema:

Pirinač operite i skuvajte, a pred kraj kuvanja poslite i dodajte bibera. Skinite ga sa vatre i ostavite sa strane.

Operite spanać i kratko ga kuvajte, pa iseckajte. Zatim propržite luk, dodajte isekane pečurke i dinstajte dok ne ispari sok koji pečurke otpuste. (Ako postite na vodi, umesto proprženog luka dodajte luk u prahu, a ostale sastojke kuvajte, kao u receptu).

Na kraju u tiganj dodajte skuvani pirinač i spanać, izmešajte i po potrebi još začinite. Ostavite da se krčka još 2-3 minuta, pa sklonite sa vatre.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!