Ako volite pastu i želeli biste da uživate u ovakvom obroku i dok postite, ovaj recept će vam to omogućiti.

Sastojci:

Oko 300 grama posnih špageta

Čen belog luka

150 mililitara maslinovog ulja

50 grama biljnog silja

30 grama mešavine suvog začinskog bilja

Priprema:

Nalijte vode u šerpu, posolite i stavite špagete da se kuvaju.

U međuvremenu, sitno iseckajte beli luk, pa mu dodajte začinsko bilje.

U dubljem tiganju zagrejte ulje, pa stavite začine i luk, ali samo na kratko da se proprže, na tihoj vatri. Zatim u tiganj dodajte otprilike kutlaču vode u kojoj ste kuvali špagete, pa mešajte i ostavite da se krčka dok voda ne ispari.

Špagete iscedite i stavite ih u tiganj, na vatru srednje jačine. Mešajte da bi se uvaljale u začineu tiganju, a kada sklonite sa vatre, odozgo narendajte biljni sir.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!