Ovu pastu možete spremati i u vreme posta, samo vodite računa da testenina bude bez jaja.

Sastojci:

200 grama posne testenine

Kašika masliovog ulja

Manja glavica crnog luka, sitno iseckana

200 grama šampinjona, opranih i isečenih na listiće

Dva čena belog luka, sitno iseckana

Pola kašičice senfa

Četvrtina kašičice suvog začina od povrća

Kašičica soka od limuna

60 mililitara posne supe od povrća (iz kesice)

300 grama spanaća, opranog i očišćenog

Soli i bibera po ukusu

Priprema:

Pastu skuvajte prema uputstvu sa kutije.

Zagrejte maslinovo ulje, izdinstajte crni luk pa pred kraj dodajte pečurke, i dinstajte još 4, 5 minuta, ili dok pečurke ne puste vodu.

Dodajte beli luk, senf, suvi začin, sok od limuna i supu, promešajte, pa ostavite da ključa minut, dva. Zatim dodajte spanać, i pustite da proključa ponovo.

Pastu procedite, dodajte u sos od pečuraka i spanaća i promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu i služite toplo.

Kako vi pripremate posnu testeninu? Recite nam u komentarima!